Klassisk indisk koncert

Til koncerten kan du opleve autentisk indisk musik, når Arjun Verma (sitar) med akkompagnement Mayookh Bhaumik (tabla) og Wini Hald (tambura) åbner op for den indiske musiks særegne melodier og tonesystemer (ragaer) på Skandinavisk Yoga- og Meditationsskole. 

Koncert: Onsdag 15. maj kl 19.30

Elever på skolen - og pensionister, ledige og studerende får rabat (undtagen til tabla solo). 

Der blev desværre ikke fundet nogen hold.

Om musikerne

Arjun Verma er søn af Roop Verma, hvis sitar koncerter og workshops mange af vores elever har oplevet her på skolen. Arjun fik allerede som 5-årig undervisning af sin far og fortsatte som teenager sitar-undervisningen hos en af Roops læremestre, den verdenberømte Ali Akbar Khan. Arjun viderefører på bedste vis traditionen – både som koncertmusiker og underviser. Han underviser på Ali Akbar College of Music, California Jazz Conservatory og er desuden leder af sitar-linjen på East-West School of Music. Han arbejder ud fra samme forståelse af klassisk nordindisk musik som sine to læremestre: musikken er ikke underholdning, men en vej til personlig udvikling - et middel til at forbinde sig med de dybeste erfaringer af det at være menneske. Lyd-vibrationerne slår strenge an i vores inderste væsen.

Lyt til Arjun Verma

Læs mere om hans baggrund

Tilgangen til musikken giver en unik mulighed for fordybelse og Arjun Verma bibringer denne kvalitet uanset om han spiller for en lille dedikeret gruppe eller et stort publikum, som da han spillede for FN i Genève til 50 års jubilæet. Eller når han bringer sitaren ind i vestlige musikformer som opera og jazz eller samarbejder med Bob Weir fra Grateful Dead. Blandt de mange kunstnere han arbejder sammmen med er Krishna Das og Alam Khan.

Mayookh Bhaumik er født i New Jersey, USA.

Han tog som ung til Indien for at blive elev af Pandit Jnan Prakash Ghosh og senere Ustad Sabir Khan fra Farukhabad Gharana. Han har også studeret hos Kathak legenden, Padma­bhushan Pandit Birju Maharaj og senest hos Pandit Kumar Bose fra Benares Gharana.

Mayookh er desuden en national prisvindende Indien Music Composer og Electronic Dance Music kunstner. Han integrerer elektronisk dans/basmusik med klassisk Indisk samt Folk, Sufi og Contemporary Bollywood i en helhed.
Mayookh har arbejdet med filmmusik både i Indien og USA, som komponist og med at indspille albums.
Læs om Mayhoookh Bhamik.

Wini Hald er uddannet yogalærer fra Skandinavisk Yoga og Meditationsskole og har undervist i mere end 40 år i forskellige byer i Skandinavien. Wini har tidligere sunget i Vor Frue Kirkes kor i Århus, hvor hun også har studeret musikteori. I en årrække ledsagede hun sitarmesteren Roop Verma på tambura ved hans koncerter i Skandinavien.