Indre Stilhed Follow Up

Trænger du til at genopfriske Indre Stilhed og Returning, eller vil du holde meditationerne ved lige, så er dette et hold for dig.

Foruden meditationerne indgår der forskellige former for afspænding i undervisningen.

Niveau: Du skal have gennemført et kursus i Indre Stilhed for at kunne deltage i Follow Up.

  • Holdnr
  • Kursus
  • Startdato
  • Underviser
  • Sted

Holdnr

Kursus

Startdato

Underviser

Sted

24503

Indre Stilhed Follow Up

Tor
19.09.24 kl. 17.15

Franz Jervidalo

Skandinavisk Yoga og Meditationsskole

Indre Stilhed Follow Up

Holdnr: 24503

Start: Tor 19.09.24 kl. 17.15

Underviser: Franz Jervidalo

Sted: Skandinavisk Yoga og Meditationsskole

24603

Indre Stilhed Follow Up

Tor
24.10.24 kl. 17.15

Franz Jervidalo

Skandinavisk Yoga og Meditationsskole

Indre Stilhed Follow Up

Holdnr: 24603

Start: Tor 24.10.24 kl. 17.15

Underviser: Franz Jervidalo

Sted: Skandinavisk Yoga og Meditationsskole

Selv den vise kan glemme sig selv.

Det som gør ham vis

er at han kender vejen tilbage

til sig selv.

- Upanishaderne

Indre Stilhed

Indre Stilhed giver ro i sindet. Det er en grundlæggende teknik, som du kan bruge til at mestre dit liv og få overskud til det du vil – en metode som gør dig i stand til at acceptere livet og vokse med det. Hvad vil det sige at være et helt menneske med en samlet personlighed og at leve og handle ud fra den du virkelig er? Effektiv mental træning, styrkelse af opmærksomheden og oplevelsen af det sande jeg er blot nogle af meditationens virkninger.

Du oplever påvirkninger, tilstande og tanker på en måde, så du kan acceptere dem. Tankeaktiviteten falder til ro, og sindet kan bruges mere kreativt. Kernen i Indre Stilhed er en transformerende oplevelse af stilheden, hvorfra vi oplever alt andet - det at være ét med sig selv.

Læs mere om Indre Stilhed her.

Indre Stilhed - Bliv ét med dig selv

„I meditationen gennemlever du en proces, ikke af selvanalyse, men af selvoplevelse. 

Det er her, meditation når længere end psykoanalysen i den moderne psykologi. 

Du analyserer ikke dig selv; du ser dig selv.“ 

- Swami Satyananda

Returning

Returning - "At finde tilbage", kært barn har mange navne, bygger på helt grundlæggende principper i Tantrisk meditation og er i familie med meditationen Indre Stilhed.

"Returning er vokset frem i løbet af mine mange år som meditationslærer, ud fra det ønske at skabe en let tilgængelig metode som jeg kan vejlede i ved satsange, foredrag og på meditationskurser."

- Swami Janakananda

Yoga Nidra

Yoga Nidra er den ældste og mest omfattende afspænding i verden. Trin for trin går den fra de groveste spændinger til de fineste. En del af Yoga Nidra påvirker musklerne, en anden blodkarrene og dermed blodtrykket, andre dele påvirker nerverne og spænder sindet af.

Nogle mennesker oplever at de bliver veloplagte. Andre sanser tingene klarere, eller slipper af med deres søvnløshed. Yoga Nidra bygger på dyb viden: Du behøver ikke at spænde for at holde oplevelser og minder borte fra bevidstheden, spændingerne kan frigøres og slippes på en harmonisk måde.

Skåret24

Den dybdevirkning som du oplever under Yoga Nidra gør den til mere end en afspænding, den bliver til en oplevelse af den meditative tilstand. Og du får mulighed for at trænge igennem til de slumrende dele af hjernen med en ny og frisk beslutning. For hvad hjælper det at ville noget hvis underbevidstheden stritter imod?

Indre Stilhed og Yoga Nidra kan føre dig til en virkelig indsigt.
Det betyder ikke noget om du har lært andre meditationsmetoder. Disse to teknikker har noget at give enhver der arbejder med personlig udvikling og kendskabet til sig selv, eller som blot vil lære at spænde af.

Yoga begynder med at frigøre dine spændinger. Under meditation luger du ud mellem deres årsager.

Når du ophører med at opfatte en situation, en tilstand eller forestilling som vedvarende eller altafgørende, når du forbliver dig selv overfor den, så kan den ikke længere fastholde dig.

Om Meditation

Skumringstimen – tid til at være
Har vi haft en levende meditationstradition i Norden? Mediterede bedstemor? Måske uden at have vidst at det var meditation - hun kaldte det noget andet.

Harmoni mellem opleveren og det oplevede af Swami Janakananda
Om den tantriske meditation Antar mauna (Indre stilhed) - og om dens forfædre og søskende. En perle af en meditation - på én gang den mest grundlæggende og avancerede. Den indledes med metoder som gør dig selvstændig i forhold til påvirkninger - såvel indre som ydre.

Om evnen til at opleve af Swami Janakananda
«Nævn trolden ved navn, så skrækker den», siger de gamle eventyr. Lærerens fornemste opgave er at vække eleven til at kunne opleve. Den måske mest frigørende og helbredende evne vi ejer.

Om dybdeafspænding

Meditativ dybdeafspænding
Introduktion til Yoga Nidra.

Billeder af hjernens aktivitet under Yoga Nidra
Et nyt kapitel i forskningen på meditation, blev det kaldt da forskerne offentliggjorde billederne af yogalærere under Yoga Nidra. Billederne blev taget med et af den moderne medicins mest avancerede instrumenter, PET-skanneren på Rigshospitalet i København.

Tantra og Yoga Nidra
For første gang fortæller Swami Janakananda om viden og metoder i Tantra som ligger bag de tantriske ritualer og som gør Yoga Nidra så enestående effektiv og dyb blandt afspændinger. Om Nyasa, Chakra, bevidsthed og beslutningen i Yoga Nidra.

Hvad de dog bruger det til
Menneskers meget forskellige erfaringer med Yoga Nidra...

Indre Stilhed, Returning, At vende tilbage, At finde tilbage og Energiens Kilde er varemærker som tilhører Skandinavisk Yoga og Meditationsskole.